Els joves de Superacció construeixen junts un espai propi

Els entrenaments i tallers de l’Espai Superacció, de forma temporal a La Mar Bella Mentre els participants de l’Associació Superacció treballen braç a braç per inaugurar l’Espai Superacció, ubicat al C/ Andrade, 171, els primers entrenaments de triatló d’aquest nou centre de dia ja se celebren de forma temporal al CEM La Mar Bella, conjuntament amb tallers d’ofici i reparació de bicicletes. També cedeixen les seves instal·lacions el Club Natació Barcelona i el CEM Júpiter, perquè els joves esportistes puguin gaudir de sessions de natació. L’Espai Superacció és un somni a punt de convertir-se en realitat per a un conjunt de persones a partir de 14 anys que viuen en situació de vulnerabilitat per diferents motius de caràcter econòmic o social. Gràcies a la cooperació de tots ells a través de l’esport i d’una activitat tan important com la construcció d’un espai propi, Superacció fomenta valors com els hàbits saludables, l’autonomia, la companyonia i el compromís, entre altres. Pròximament, es coneixerà la data d’inauguració de l’Espai Superacció: un centre obert a la integració dins la societat de joves en risc, que propiciarà un saludable intercanvi cultural.

Els participants de Superacció agafen la càmera

L'associació ha celebrat dos tallers didàctics Les inquietuds dels joves de l’Associació Superacció creixen més enllà de la passió per la bicicleta. Durant febrer i març, 18 d’aquests joves van participar en un taller de 12 h. impulsat per Planeta Fotón i impartit per una experta, Ainhoa Valle, amb l’objectiu de descobrir i millorar la tècnica fotogràfica. Aquest curs es va celebrar en el CEM La Mar Bella, seu de Superacció.  La mostra sobre les millors instantànies realitzades durant el taller es va exposar dissabte, 6 d'abril, al costat del punt de recepció de La Mar Bella. Romandrà activa durant les pròximes setmanes.  D’altra banda, un total d’11 joves de Superacció va participar en la realització d’un vídeo. Durant tres mesos, la instal·lació va acollir, de forma simultània al curs de fotografia, un altre enfocat a la matèria audiovisual. Aquest curs l’ha impulsat l’associació La Bretxa i l’ha impartit el professional Julián Espinosa. El mateix dissabte en què es va presentar la tria de fotos a La Mar Bella, també es va donar cabuda a una projecció final. Aquesta va tenir lloc en el mòdul de formació i va generar un diàleg fructífer sobre l’activitat completada pels joves participants.

Els joves de Superacció practiquen la reparació de bicicletes

Una de les activitats didàctiques de Superacció és el taller de reparació de bicicletes. Els dimecres de cada setmana, el grup de joves d'aquesta associació forma part d'una iniciativa que els permet practicar esport amb bicis que ells mateixos han posat a punt. El CEM La Mar Bella és la instal·lació que acull aquest taller on intervenen diferents experts sobre la matèria. Les sessions es desenvolupen en un espai que està ubicat al costat de la pista d'atletisme. La cohesió social de noies i nois en situació de vulnerabilitat és el gran repte de Superacció. Gràcies a iniciatives com aquesta, l'esport es converteix en l'eina transformadora d'infants i joves, facilitant valors com el treball en equip, la companyonia i l'esforç. També el respecte: tant a les persones que ens envolten com als objectes que utilitzem.

Ja pots aconseguir la teva samarreta solidària Superacció!

  Ja pots aconseguir la teva samarreta solidària Superacció! ja disponibles en tots els tallatges, S-M-L-XL. Tres models diferents disponibles:   -Corro para huir de la pereza. -Pedaleo para ventilar ideas. -Nado para desahogarme. La samarreta la pots aconseguir fent una donació a la Associació per un import de 10€ Aconsegueix-la enviant un correu electrònic amb la teva petició a mc@superaccio.org, detallant la teva direcció física i la teva comanda, i t'explicarem com realitzar la donació.   Moltes gràcies a tots!!  

TriSeries.cat col·labora amb Superacció!

Què és Triseries? És un circuit que s’estableix en un format de Lliga de 5 proves, fet que incentiva la participació i premia l’assistència a més d’una prova. A cada triatleta li puntuen les proves que hagi participat i finalitzat. Totes les proves valen el mateix. Superacció col·labora amb triSeries, un referent de la qualitat organitzativa de les proves de triatló, en el panorama Català. Volem agraïr a la organització la seva implicació amb la nostra causa solidària. La col·laboracio establerta ens ajuda a difondre el nostre projecte, i facilita a tots els participants de les triseries, la seva participació directa a l’associació, comprant les samarretes i el maillots solidaris. Com pots comprar les samarretes i els maillots solidaris? Aquests es poden comprar a través de la web, http://triseries.cat/ i també durant les proves de triatló, a la carpa de Superacció! Així que a partir d'ara ja saps, vine a visitar-nos a la carpa dels esdeveniments triSeries!  

Ya se han vendido 1000 libros 42,195, ¿tienes el tuyo?

Ya os hablamos a través de Facebook del libro 42,195 cuando iniciaron su campaña en Verkami. Es un libro increíblemente cuidado en todos sus detalles, que habla del valor del deporte a través de las historias e imágenes de diferentes maratonianos, y que además destina sus beneficios a un proyecto como el nuestro, que utiliza el deporte con fines educativos. La semana pasada se vendieron 1000 ejemplares, y eso significa que Superacció ha recibido los primeros 1650€ en concepto de donación por parte de Werunproject. Queremos agradecer a la organización todo su apoyo hacia nuestro proyecto, y os animamos a que compréis vuestro ejemplar. Colabora comprando tu libro 42,195 ✌! ¿Qué es 42,195? Es el resultado del encuentro con 41 runners de distintos ámbitos sociales y culturales. Un libro de mesa fotográfico con 41 entrevistas a corredores de maratón. ¿De qué habla 42,195? Habla de la diversidad que existe en el universo del corredor, no hay ningún tipo de barrera, ni cultural, ni social, ni política, ni económica… todos somos iguales cuando corremos. Correr nos une y nos iguala. Habla de los valores que se adquieren: rigor, superación, constancia, compañerismo, perserverancia, disciplina, respeto… Habla de los beneficios tanto físicos como psíquicos. Habla de la filosofía de vida del corredor. ¿Quiénes son los 41 runners? · 16 nacionalidades. · De 23 a 103 años. · Diferentes culturas y estratos sociales. · Profesiones y vidas muy diferentes. · Personas mediáticas y personas anónimas: Mikel Erentxun, Martin Fiz, Luis Rojas Marcos, Fernanda Maciel, Gabriela Andersen Schiees, Jaime Alguersuari, Eliud Kipchogue, Luis Enrique Martinez, Emma Roca... un parado, un sacerdote, un invidente, un hombre centenario, ... ¿A qué se destinan los beneficios del proyecto? El 100% de los Beneficios van

El Programa Reutilitza de la UPC col·labora amb Superacció

Fent classes de reforç escolar gràcies al Josep Mampel (voluntari) i al programa Reutilitza de la UPC A finals d’any, des del Programa UPC REUTILITZA ens van comunicar que ens cedien un ordinador portàtil i un ordinador de taula per recolzar el nostre projecte. Des de Superacció volem agraïr enormament la seva donació que ens permetrà treballar de forma més eficient estalviant-nos una despesa important, i sobretot felicitar la seva iniciativa ja que no només ajuden a associacions /entitats com la nostra sinó que també ajuden a preservar el medi ambient.  El Programa UPC REUTILITZA de la Universitat Politècnica de Catalunya es gestiona a la UPC de manera conjunta entre el Centre de Cooperació per al Desenvolupament (CCD) i l’associació Tecnologia x Tothom (TxT). L’objectiu del programa és seguir donant vida als equips que recullen durant tot l’any gràcies a la col·laboració voluntària d’estudiants de la Facultat d’Informàtica de Barcelona que els revisen i els posen a punt per després fer-ne donació a entitats i programes solidaris, així com altres iniciatives d’interès social.

Revivint la inauguració del Club Solidari Superacció

Suma't al Club Solidari Superacció de Superacció a Vimeo. El passat dijous 15 de gener es va fer la presentació oficial del Club Solidari Superacció a Probike, un club que neix per donar cabuda a la comunitat d’esportistes amb sensibilitat social que volen recolzar una causa social: ajudar a joves en risc d’exclusió a superar-se en la seva vida personal, educativa i laboral mitjançant el triatló. La Inauguració A l’acte van asistir la Sra Iolanda Latorre, Gerent de l’Institut Barcelona Esports, així com els esportistes Marcel Zamora (guanyador 5 vegades de l’Ironman Niça i de l’Embrunman, i 1 vegada del Challenge Calella), Francesc Godoy (triatleta en disciplina olímpica guanyador del Garmin Barcelona el 2009 i membre de l’equip ESPAN), Dani Nafría (paratriatleta) i David Campà (col·laborador amb Superacció des d’un inici i membre de Marnatón). Podeu veure totes les fotos de l'esdeveniment a la  pàgina de Facebook de Superacció. Durant l’acte es van recaptar 1300€ entre la subasta de material esportiu, donacions directes i quotes de nous socis. Amb aquest import, l’entitat podrà fer front a la quota anual de 3 joves en risc, que podran accedir a les sessions de triatló i atenció educativa i psicològica especialitzada durant tot un curs escolar. El Club La idea de crear el Club Solidari va sorgir per tal de donar resposta a tanta gent que s’havia adreçat a l’Associació Superacció de triatló per la inserció demanant com podien col·laborar amb el projecte solidari. Fer-se soci del club serveix per obtenir molts avantatges alhora que permet que el projecte social de l’entitat pugui seguir endavant. Els socis que decideixen pagar la quota anual s’enduen un pack de benvinguda de materials i serveis esportius valorat en més de 200€; però

Vine a la inauguració del nou Club Solidari Superacció

El proper dijous 15 de gener ens veiem a Probike on tindrà lloc la inauguració del Club Solidari Superacció, un club on a més de recolzar una causa social, et pots federar i participar en una sèrie d’experiències exclusives. Comptarem amb la presència de dos grans del triatló: Marcel Zamora i Franscesc Godoy que ens explicaran les seves experiències i quina és la seva implicació en el Club. Hi haurà conversa, subhastes de material, projecció de vídeos i molt més. Welcome Pack Si ets dels primers inscrits al club rebràs un pack de benvinguda de productes esportius valorat en més de 200€. A més, formaràs part d’una comunitat d’esportistes solidaris que tenen accés a molts avantatges com a sortides amb esportistes professionals, subhastes de material esportiu, entrenaments setmanals i molt més que us explicarem de forma detallada durant la presentació. Quina és la causa social que recolza aquest club? El Club Solidari Superacció neix per donar cabuda a la comunitat d’esportistes amb sensibilitat social que volen recolzar una causa social: ajudar a joves en risc d’exclusió a superar-se en la seva vida personal, educativa i laboral mitjançant el triatló. Ningú millor com tu sap que l’esport inspira valors essencials pel dia a dia i et pot canviar la vida. A Superacció aprofitem aquesta eina per ajudar als nostres joves en risc d’exclusió a guanyar autoestima perquè es vegin més capaços d’assolir nous reptes. Potenciant el companyerisme els ajudem a que aconsegueixin una feina regular, millorin en els estudis o tornin a l’escola aquells que l’han abandonada. Informació Pràctica: Places limitades. Per assistir és necessari confirmar assistència al mail club@superaccio.org Dia: 15/01/14 Hora: 20:30h Lloc: Probike (C/ Viladomat, 310, 08029 Barcelona) Contacte:Clara Bosch +34 697 495